Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen hier. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op!

Wat is Valueminds?

Valueminds is een bedrijf, gespecialiseerd in het detacheren van agile specialisten. Dit kunnen verschillende rollen zijn: Scrum Master, DevOps specialist, Agile coach of Product Owner.

Wat heeft Valueminds met Testpeople te maken?

Valueminds is het zusje van software testbedrijf Testpeople. We werken samen en vullen elkaar (ook qua aanvragen) aan. Valueminds en Testpeople komen overeen qua bedrijfscultuur, bijvoorbeeld: medewerkers worden op nummer 1 geplaatst, en we besteden aandacht aan het milieu en de wereld om ons heen. Wil je meer weten over Testpeople? Dan kan je de website bezoeken!

Wat is agile werken?

In plaats van de traditionele watervalmethode, is agile werken een nieuwe manier van software ontwikkelen. Waar er vroeger plannen werden geschreven die jaren duurden, lever je bij agile werken iedere sprint (maximaal 3 weken) een stukje werkend software op. Wil je meer weten over agile werken? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is scrum?

Scrum is het principe waarmee wij werken. Het is een eenvoudig systeem dat voor iedereen te begrijpen is. Scrum kan worden gebruikt in een team, op een afdeling of door de hele organisatie. Wil je meer weten over Scrum werken? neem dan contact met ons op!

Wat is een Agile Coach?

Een Agile Coach kan op verschillende manieren ingezet worden.

  • Een Agile Coach kan een eenmalige cursus geven, zoals de cursus Professional Scrum Master;
  • Een Agile Coach kan worden ingezet om een team, afdeling of gehele organisatie te ‘agiliseren’, oftewel bekend maken met Agile werken;
  • Werk je al Agile, maar loopt dit niet zoals verwacht? Een Agile Coach kan helpen met zoeken naar het probleem en de oplossing bieden.

Wat is een Scrum Master?

Wanneer je Scrum Master bent, heb je eigenlijk een faciliterende rol. Je zorgt ervoor dat het team kan functioneren, en zich volledig kan bezig houden met het ontwikkelen van software. Jij zelf bent verantwoordelijk voor alle processen om het team heen. Wil je als Scrum Master aan de slag bij Valueminds? Bekijk dan onze vacatures!

Wat is een Product Owner?

Als Product Owner sta je tussen het team en de stakeholders in. Je moet kunnen communiceren met het senior management van een bedrijf, maar ook met de developers uit je team. Wil je als Product Owner aan de slag bij Valueminds? Bekijk dan onze vacatures!

Voor wat voor projecten kan ik de medewerkers van Valueminds inschakelen?

Voor allerlei projecten- van een tweedaagse training tot een gedetacheerde DevOps Specialist. Wij richten ons op twee peilers: agile disciplines en het agile proces. Met agile disciplines bedoelen we de agile rollen die we kunnen bekleden: Scrum Master, Product Owner, Agile Coach en DevOps Specialist. Dit kan op de schaal van 1 (scrum)team, tot een hele organisatie zijn. Met het agile proces bedoelen we het begeleiden van een traditioneel denkend bedrijf richting een flexibele, agile omgeving. Ieder project is anders en gaan graag eens met jou in gesprek over hoe we jou kunnen helpen.

Waarom zou ik werken met een externe partij in plaats van een interne partij?

Dit is een vraag die ons vaker wordt gesteld. Vandaar dat we er een blog over hebben geschreven. Wij zijn van mening dat een externe persoon met een frisse blik kan kijken naar ‘the bigger picture’. Onze professionals hebben daarnaast ervaring bij verschillende agile projecten en hebben hier veel van geleerd, wat ze weer kunnen toepassen bij jouw bedrijf of probleemstelling. Tot slot zijn ze niet bang om de vinger op de zere plek te leggen en het échte probleem aan te kaarten.

Wat zijn jullie tarieven?

Onze tarieven zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals de duur van een opdracht en de rol die wij gaan bekleden. Als je meer wil weten over onze tarieven, neem dan contact met ons op!

Mijn organisatie werkt nog niet agile. Kan ik jullie specialisten inhuren voor het agile maken van een niet-agile organisatie?

Jazeker, dit is een van onze kernactiviteiten! Wij zijn gespecialiseerd in het omvormen en/of verbeteren van niet-agile organisaties.

Waarin verschillen jullie van andere agile-detacheerders?

Naast het feit dat alle Valueminds-medewerkers beschikken over veel ervaring bij verschillende bedrijven, kijken wij als bedrijf ook verder dan onze neus lang is. Zo besteden we extra aandacht aan het welzijn van onze medewerkers en het milieu. Ook zijn we gespecialiseerd in verschillende aspecten van agile werken, dus je kan met meerdere vragen bij ons terecht: of je nou op zoek bent naar een leerzame cursus in agile werken, of een Scrum Master die een project voor een jaar moet begeleiden. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op onze diensten pagina.