Valueminds | Scrum

WHY Valueminds?

Agile Profs met een lenige geest

In een veranderlijke wereld wil je flexibel opereren. Dat accepteer je, maar liever wil je het omarmen. Zéker nu IT-projecten steeds complexer èn crucialer worden voor je bedrijfsvoering. Daarom wordt het Agile-denken gemeengoed. En daarom detacheert Valueminds de meest volwassen denkers en doeners op dat terrein. Die tillen niet alleen je software naar een hoger plan, ze maken je hele organisatie leniger.

Waarom Valueminds?

  • Je zoekt innovatieve antwoorden op het snijvlak van IT en business
  • Je verwacht dat lopende IT-projecten méér waarde toevoegen
  • Je denkt dat Agile weleens waardevol zou kunnen zijn voor je organisatie
  • Je werkt met Agile en beseft dat je daarbij hulp kunt gebruiken
  • Je komt (tijdelijke) menskracht te kort in Agile-projecten
  • Je verwacht deskundig tegenwicht van ervaren Agile Professionals

Agile Minds van Valueminds hebben allemaal een achtergrond in het primaire IT-proces. Ze zijn zo’n 10 jaar tester, ontwikkelaar of analist geweest. Daar hebben ze Agile leren kennen als de meest effectieve methodiek voor veranderlijke projecten met onzekere eindtermen. Omdat ze een bredere interesse hebben dan techniek alleen, hebben ze de overstap gemaakt naar Agile-rollen als Product Owner, Agile Coach, Scrum Master en DevOps. En inmiddels zijn ze daarin zo ervaren dat je met hen profs in huis haalt, die vanaf dag 1 op het gewenste niveau produceren.

Op dat snijvlak van technologie en business voegt Valueminds waarde toe: We begrijpen de techniek volledig, maar benaderen die vanuit het grotere bedrijfsbelang. Net zoals we de Agile-theorie naar eigen inzicht toepassen: Wat heeft de opdrachtgever nodig? Die birds eye view onderscheidt onze Minds. Agile is voor hen geen generiek model, maar een instrument om maatwerk te leveren. Ze kennen de theorie, maar durven die ook los te laten. Zo zijn ze naast vakman ook mentor, coach en adviseur. Overtuigend, enthousiast en soms een tikje eigenwijs, maar altijd in het belang van een gelukkige klant. Want die zien we het liefst.

Die filosofie delen we met Testpeople, de softwaretester van waaruit Valueminds is ontstaan. Met gelukkige medewerkers maken we klanten gelukkig. Zo simpel kan het zijn en zo doortastend moet je werken om het waar te maken. De ontstaansgeschiedenis van Valueminds is een treffend voorbeeld: Softwaretesters van Testpeople toonden ambitie in Agile-rollen. Dat was niet de focus van het bedrijf, maar om met medewerkers mee te groeien, werd een business case gemaakt voor een bedrijf naast Testpeople. Dat bedrijf werd dus Valueminds.

Directeur André Heijstek is -zonder overdrijving- een begrip in de Agile-wereld. Hij was een van de eersten die de Agile-methodiek omarmden, zo’n 15 jaar actief geleden. André zag dat traditioneel IT-management geen antwoorden kon geven op nieuwe vragen: Wat doe je als processen onvoorspelbare uitkomsten kunnen hebben? Hoe kun je experimenteren als je de reikwijdte van een probleem nog niet kent? In Agile herkende André wel de antwoorden en hij werd een warm pleitbezorger van het gedachtegoed. Inmiddels is de Valueminds-directeur een veelgevraagde Agile coach, bij wie aanstormende professionals graag in de leer gaan.